Agenda

Day 1
08:30–08:40 IOTOD 2020 welcome Dr Stephan Walcher 10 mins
Session 1 — Addressing challenges faced during opioid substitution therapy
08:40–08:45 Chair introduction Dr Stephan Walcher 5 mins
08:45–09:10 Polysubstance use: the consequences for opioid substitution therapy Dr Stephan Walcher 25 mins
09:10–09:35 Can we improve opioid substitution therapy adherence? Professor John Marsden 09:10–09:35
09:35–09:45 Panel discussion 10 mins
09:45–09:50 Commitments to change 5 mins
09:50–10:20 Coffee break 30 mins
SESSION 2 — DECONSTRUCTING STIGMA: RECOGNISING THE NEEDS OF DRUG-USING POPULATIONS
10:20–10:25 Chair introduction Professor Gabriele Fischer 5 mins
10:25–10:50 Optimising care for PWUDs in the prison setting TBC 25 mins
10:50–11:15 Women use drugs too: overcoming the barriers to treatment and care Professor Gabriele Fischer 25 mins
11:15–11:40 Tackling the increasing drug problems in Scotland — what else can be done? Professor Catriona Matheson 25 mins
11:40–11:55 Panel discussion 15 mins
11:55–12:00 Commitments to change 5 mins
12:00–13:30 Lunch 90 mins
SESSION 3 — SHINING A LIGHT ON OPIOID ANALGESIC DEPENDENCE
13:30–13:35 Chair introduction Dr Jane Quinlan 5 mins
13:35–14:00 Preventing and identifying OAD in patients with chronic pain TBC 20 mins
14:00–14:25 I think my patient has OAD: what do I do now? Dr Jane Quinlan 25 mins
14:25–14:40 Panel discussion 15 mins
14:40–14:45 Commitments to change 5 mins
14:45–15:10 Coffee break 25 mins
SESSION 4 — LONG-ACTING BUPRENORPHINE FORMULATIONS: A PANORAMIC VIEW
15:10–15:15 Chair introduction Nick Lintzeris 5 mins
15:15–15:35 An overview of long-acting buprenorphine formulations Nick Lintzeris 20 mins
15:35–15:50 The perspectives from PWUDs, HCPs and public health Mr Duncan Hill, Professor Catriona Matheson, Mr Mat Southwell 5 mins x 3
15:50–16:10 Panel discussion 20 mins
16:10–16:15 Commitments to change and day one close 5 mins
Day 2
SESSION 5 — STRATEGIES FOR IMPROVING VIRAL HEPATITIS CARE AMONG PWIDS
09:00–09:05 Day 2 welcome and Chair introduction Dr Ashley Brown 5 mins
09:05–09:30 Hepatitis B virus among PWIDs: the forgotten virus? Dr Ashley Brown 25 mins
09:30–09:55 Can we do more for HCV care among PWIDs? Professor Graham Foster 25 mins
09:55–10:20 Unravelling drug-drug interactions between antivirals and OST Mr Duncan Cairns 25 mins
10:20–10:35 Panel discussion 15 mins
10:35–10:40 Commitments to change 5 mins
10:40–11:20 Coffee break and poster session 40 mins
SESSION 6 — COMPLEX CASES: PANEL DISCUSSION
11:20–11:25 Panel introduction Professor Graham Foster 5 mins
11:25–12:25 Complex cases: panel discussion TBC 60 mins
12:25–12:40 Conference close and upcoming IOTOD 2020 activity announcements 15 mins
12:40–14:10 Lunch (Satellite Symposium) 90 mins
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com